Az ősszel sztárszólistákkal és karmesterrel is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely számos külföldi meghívásnak is eleget tesz.

“Október 4-én a Zeneakadémián Miklósa Erikával adunk koncertet. Az énekesnő Händel Szerelmi mámor című szólókantátáját fogja előadni, amelynek nagyon nehéz az énekszólama, ezért ritkán tűzik műsorra” – mondta Horváth Bence, a Liszt Ferenc Kamarazenekar nagybőgőse az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Mint megjegyezte, a karmester nélkül, csak koncertmesterrel dolgozó tizenhat tagú zenekar a nyáron új utakat próbált ki, Takács-Nagy Gábor vezényelte őket. Hozzátette: egy kiváló karmester személyiségével, spiritualitásával járul hozzá a koncerteken a zenekar előadásához.
“Maradunk karmester nélkül, de a jövőben is szeretnénk egy-egy-koncertre meghívni világhírű karmestereket” – tette hozzá Horváth Bence.
November 20-án például Hansjörg Albrecht fogja vezényelni a Liszt Ferenc Kamarazenekart a Müpában és csembalón is közreműködik a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából szervezett koncerten.
A zenész beszámolt arról is, hogy az együttes egy hét múlva Németországban, Bad Wörishofenben Julia Fischer hegedűművésszel lép fel, akivel egy neki írt darabot, Andrej Rubcov hegedűversenyét adják elő.

Forrás: MTI / Kép:  jegy.hu    /

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.