A budapesti Festetics-palota ad otthont október 6. és 8. között a 19. Nemzetközi Hárfafesztiválnak, amelyen világhírű művészek adnak koncertet, bemutatkoznak a fiatalok és várják a gyerekeket is.

A Hárfafesztivál október 6-án Vigh Andrea hárfaművész, a Zeneakadémia rektora koncertjével kezdődik a Festetics-palota Tükörtermében. Az esten az idén útjára indított Hárfás napok sorozat második előadása, Az ötezer éves hangszer – A hárfa története 2. lesz hallható. A koncerten az 1720-1820 közötti korszakkal és zenéivel ismerkedhet meg a közönség. A hangversenyen elhangoznak Cardon, Petrini, Nadermann, Krumpholtz és Spohr eredeti hárfaműveinek részletei, valamint Mozart C-dúr fuvola-hárfaversenye Vigh Andrea és Drahos Béla előadásában. A koncerten közreműködik Gulyás Csilla hárfaművész és az Anima Musicae Kamarazenekar – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
Másnap délelőtt a fesztivál ismét lehetőséget ad két fiatal tehetséges hárfaművész bemutatkozására. A matinékoncerten Jenei Erzsébet és Goda Sára többek között Bach, Andrés, Walter-Kühne, Durand, Pujol műveit adja elő. A koncerten közreműködik Hotzi Mátyás (gordonka) és Papp Dávid (gitár).
A fesztivál második estéjén, október 7-én a Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny 2016-os győztese, Oliver Wass ad szóló hárfaestet. A hangversenyen többek között Bach Lute hárfaszvitjét és Britten c-moll hárfaszvitjét hallhatja a közönség. Vasárnap délelőtt Vigh Andrea a gyerekeket avatja be a hárfa varázslatos világába hangszerbemutató koncertjén, amely ingyenes, de regisztrálni kell a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail-címen. A fesztivál vasárnap este Maria Graf hárfaművésznő hangversenyével zárul, amelyen többek között Spohr, Hindemith, Debussy és Fauré művei szólalnak meg.

Forrás: MTI / Kép:  fidelio.hu    /

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.