Dohnányi műveit adja elő Frankl Péter és a Kelemen Kvartett  

  Dohnányi Ernő műveit szólaltatja meg Frankl Péter zongoraművész és a Kelemen Kvartett december 13-án a Zeneakadémia Nagytermében, az Otthon a Zeneakadémián sorozat következő koncertjén.

A műsort az emblematikus c-moll nyitja, amelyről maga Brahms is elismerően nyilatkozott, valamint elhangzik az 1914-ben keletkezett esz-moll zongoraötös és az 1935-ös C-dúr szextett, amelynek hangszer-összeállítása rendhagyó, a vonóstrióhoz és a zongorához ugyanis két fúvós hangszer csatlakozik. A klarinét- és kürtszólamot a Budapesti Fesztiválzenekar két szólamvezető művésze, Ács Ákos és Szőke Zoltán játssza majd – közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.
A Zeneakadémia első rezidens együttese, a Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor és Fenyő László alkotta vonósnégyes az Otthon a Zeneakadémián című hangverseny-sorozathoz hazai és külföldi szólisták közül válogatta vendégeit. A decemberi esten a Londonban élő Frankl Péter zongoraművésszel alkotnak egy csapatot, tisztelegve Dohnányi Ernő zeneszerző, karmester, zongoraművész, pedagógus előtt.
Az áprilisig tartó ötrészes koncertsorozaton a Kelemen Kvartett a formációban rejlő sokszínűséget kívánja a közönség elé tárni az izgalmas összeállítású művek megszólaltatásával.

Forrás: MTI / Kép:   jegy.hu   /

Related posts