Ön tudja, milyen típusú cipők vannak?

Loafer, espadrilles, slip-on. Gyakran találkozunk ezekkel a furcsa elnevezésekkel a divat világában, de vajon mit jelentenek az idegen kifejezések?

A Premier Outlet szakértője segít eligazodni a különböző típusú lábbelik között, és ahhoz is ad néhány tanácsot, hogy melyiket hogyan ajánlott viselni.

1. Loafer

/Fotó: Shutterstock

Ebből a lapos, fűző nélküli fajtából az egészen egyszerű darabok mellett rojtos, bojtos, fémes díszítésű, metálos verziót is találunk a boltok polcain. Átmenetet jelent a casual (hétköznapi) és formális öltözködés között. Farmerhez, chino nadrághoz zokni nélkül viseljük.

2. Sneaker

/Fotó: Shutterstock

Ez nem más, mint a sportcipő. Néhány éve hordjuk utcai viseletként sportos és csinosabb szettekhez is: farmert, pliszírozott szoknyát vagy lenge ruhát is húzhatunk hozzá.

3. Espadrilles

/Fotó: Shutterstock

A katalán kultúrából származó háncstalpú cipő a tavaszi és nyári kollekciónk elengedhetetlen része. Könnyű, vászonból készült, légáteresztő cipő, amelyet a színek, minták és formák sokszínűsége jellemez. A laza elegancia és casual stílus képviselői bátran viselhetik farmerrel, chino nadrággal, de akár lenge ruhákhoz is remek választás.

4. Slip-on

/Fotó: Shutterstock

Korábban a rockerek és a punkok, majd a deszkások körében volt népszerű, ma már azonban szinte mindenkinek beférkőzött a gardróbjába ez a lábbeli. A slip-on egy tornacipőszerű belebújós darab, gumitalpú, nincs rajta fűző, se csat. Bátran viselhetjük farmerhez és szoknyához, lenge tavaszi ruhához is.

5. Balerina

/Fotó: Shutterstock

Ha a cipőnek lapos a talpa, nincs vagy csak nagyon kicsi a sarka, belebújós, elöl és hátul is zárt, akkor balerináról beszélünk. Sokszor díszítés is található rajta, például egy masni vagy néhány nagyobb strasszkő. Kényelmes nappali viselet, tökéletes a rohanó hétköznapokon, de akár egy hosszabb esti sétához is. Szinte bármivel viselhetjük, a casual és az elegáns gardrób legjobb barátja, de leginkább leggingshez, szűkített vagy csőfarmerekhez illik.

6. Twill

/Fotó: Shutterstock

A twill egy erős szövésű pamut- vagy gyapjúszövet. Eleinte főként nadrágok készültek belőle, de egyre gyakoribbak az elölfűzős pamutvászon sportcipők is. Ezt a típust is bármivel viselhetjük. A metálfényes darabok például remekül passzolnak a farmerhez, de egy elegánsabb szoknyához is vagány bőrdzsekivel.

7. Mule

/Fotó: Premier Outlet

Hétköznapi nevén papucscipő. Ezt a típust az 50-es években Marilyn Monroe hozta divatba, idén tavasszal pedig ismét virágkorát éli. Választhatunk lapos vagy magas sarkú, elöl nyitott és zárt darabot is. Tökéletesen kombinálható farmerrel vagy lenge nyári ruhával, illetve pliszírozott szoknyával is.

Related posts

Leave a Comment